Uudet koululaiset aloittivat

Share |

Torstai 13.9.2012 - Harri Lindell


Syksy on koulujen aloittamisen aikaa. Monet pienet koululaiset tuntevat ensimmäiset koulupäivänsä ahdistavina, tuo tunne jää muistiin loppuiäksi ja näitä päiviä muistellaan vanhanakin.

On tärkeää että pystymme turvaamaan lastemme koulumatkat ja koulupäivät mahdollisimman hyvin. Moni oppilas saa koulukyydityksen ja on turvatussa asemassa, mutta toiset joutuvat turvautumaan äidin tai isän tarjoamaan kuljetukseen. Kaikilla vanhemmilla ei ole syystä tai toisesta mahdollisuutta kyyditä omaa lastaan kouluun saati hakea häntä koulun päätyttyä kotiin.

Lähtökohtaisesti oppilaan tulee saada perusopetuksen mukaista opetusta kaikkina koulupäivinä. Kunnat tekevät ratkaisunsa siitä, miten he toteuttavat tätä lainkohtaa, johon on kirjattu myös koulukuljetuksista omat pykälät. Koulukuljetukseen lapsi on oikeutettu jos koulumatka kotoa kouluun on vaarallinen - miten tuota pykälää sitten tulkitaan onkin jo toinen kysymys.

Toisen päättäjän mielestä vaarallinen matka saattaa toisen päättäjän mielestä olla jo melko turvallinen. Toivon että kaikilla koululaisilla olisi turvallinen koulumatka, hyvä opetus ja oppimisrauha koulussa.

Jokainen autoilija on osaltaan vastuussa koulumatkan turvallisuudesta. Pienten koulunsa aloittaneiden lastemme kanssa samoja teitä käyttävän autoilijan on oltava liikenteessä erityisen tarkkaavainen.

Harri Lindell

Pohjois-Haaga

Avainsanat: koululaiset, turvallisuus, liikenne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini