Suomalainen turvaverkko on luotu suomalaisia varten

Share |

Keskiviikko 26.9.2012 klo 6:00 - Harri Lindell


Suomalaisen sosiaaliturvan varaan emme voi ottaa muiden maiden kansalaisia, joiden tarkoituksena on päästä hyötymään maahamme luodusta turvaverkosta ja ihmisten hyväntahtoisuudesta, eikä suinkaan työllistyä kuten jotkut tahot valheellisesti väittävät.

En voi siksi hyvällä kristillisellä tahdollakaan hyväksyä, että toisesta EU-maasta tulee näitä kerjäläisiä meidänkin kaduillemme. Maamme päättäjien on vaikutettava Romanian päättäjiin, että se auttaisi maansa köyhiä paikan päällä. Onhan EU:kin jo antanut rahaa heidän asemansa parantamiseen Romaniassa. Ovatko nämä rahat menneet osoitettuun kohteeseen vai ei? Sitä en tiedä, voin vain epäillä rahojen jauhautuneen suurelta osin byrokratian rattaisiin ja virkamiesten palkkioihin.

Miten Romanian kaltainen maa voi olla EU:n jäsen? Maa on hyväksytty jäsenmaaksi väärin perustein. Ihmisoikeusasiat eivät ole siellä kunnossa eikä maan oma talouskaan ole parhaalla mahdollisella tasolla, mitä jäseneksi hyväksymisen pitäisi edellyttää. EU:n tulisi puuttua voimakkaasti tähän ongelmaan.

Ei ilmaisia kotimaanmatkoja Romaniaan

Kaiken lisäksi ongelman takana on järjestynyttä rikollisuutta. Tänne tulleet ihmiset joutuvat maksamaan matkastaan ja sen järjestelyistä kovan hinnan. Kyseessä on ihmiskauppa, kun romaneita pakotetaan katusoittajiksi, kerjäläisiksi ja prostituoiduiksi. Nämä ihmiset joutuvat ns. kenttätyön tekijöiksi erilaisiin rikollisuuden muotoihin, halusivatpa he sitä tai eivät.

Poliisin mukaan romanialaisia epäillään vuosittain noin 2 500 rikoksesta, mm. varkauksista, pahoinpitelyistä, liikennerikoksista, huumausainerikoksista ja seksuaalirikoksista. Ongelma ei ole meissä suomalaisissa, ongelma on Romaniassa, jonka pitää se hoitaa pois päiväjärjestyksestä yhdessä EU:n kanssa. Mitä nopeammin, sen vähemmän kerjäläiset joutuvat kärsimään omasta ihmisarvoa alentavasta tilastaan maassamme. 

Monet helsinkiläiset odottavat konkreettisia päätöksiä eivätkä vain tyhjiä lupauksia ja kerjäläisille kustannettavia kotimaanmatkoja. 

Avainsanat: kerjäläiset, suomalaiset, sosiaaliturva, EU


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini