Helsinki ei saa ampua omaan jalkaansa

Share |

Torstai 4.10.2012 klo 6:00 - Harri LindellValtion ja esimerkiksi Helsingin kaupungin taholta paheksutaan sitä, että yritykset vähentävät väkeä ja ns. sopeuttavat toimiaan. Kaupunkien ei pidä lähteä mukaan tähän köyhien kyykyttämiseen, jossa lopullisen laskun maksaa aina palveluita tarvitseva tavallinen ihminen. Silloin ammutaan omaan jalkaan pahasti, jälki on sen mukaista ja näkyy esimerkiksi sosiaalipuolella. Seurannaisvaikutuksia on myös terveydenhoitopuolella ihmisten voidessa huonosti jäätyään työttömiksi.

Kaupunki kansalaisia varten eikä toisinpäin

Valtiota ja Helsinkiä edustavien henkilöiden suu puhuu toista, mutta teot ovat toista. Kansalaisia palvelemaan tarkoitetut kaupunkien ja valtion yhtiöt ovat muuttuneet kylmäksi liiketoiminnaksi siinä missä tavallinen yritystoimintakin. Valitettavan usein peruspalveluita tuottavia toimintoja kaupungeissa on yhtiöitetty ja lähdetty samaan voitontavoitteluajatukseen mukaan. Tavoitteena on vain saada voittoa ja jakaa hyvät osingot omistajille, asiakkaiden kustannuksella.

Helsingin kaupungin tehtävänä pitää olla peruspalvelujen tuottaminen omakustannushintaan asukkailleen, ei voitontavoittelu. Perinteisiä palveluita ovat esimerkiksi vesi-, jätevesi- sekä koulujen ja vanhainkotien ruokapalvelut, sähkö- sekä sosiaali- ja terveydenhoitopalvelut.  Kansalaiset eivät ole kaupunkia varten, vaan kaupunki kansalaisia varten.

Avainsanat: kaupunki, valtionyhtiö, peruspalvelut


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini