Kristillisyys on Suomen voimavara

Share |

Torstai 4.10.2012 klo 18:00Lähetyskäsky on tänäänkin voimassa

Moniarvoistuvan ja monikulttuuristuvan Suomen tulisi lähestyä tunnustuksettomuutta, väittää Kontula. Lähetyskäskyssään Jeesus käski meitä kaikkia kristittyjä viemään evankeliumia kaikkialle maailmaan, ei olemaan tunnustuksettomia sen enempää yhteisöinä kuin yksityishenkilöinäkään.

Voimme toki arvostaa monikulttuurisuutta ja elää rinnakkain sulassa sovussa. Kyllä arvomaailmaamme kuuluu myös meillä kristillisen vakaumuksen omaavilla kaikkien lähimmäisten rakastaminen. Se ei silti tarkoita sitä, että suostuisimme harjoittamaan vierasta uskontoa tai palvomaan kristityn näkökulmasta väärää jumalaa.

Uskontokuntaan kuulumaton ei ole aina uskonnoton

Vaikka Suomessa on yli miljoona mihinkään uskontokuntaan kuulumatonta ja paljon muista kulttuureista tulleita ihmisiä, ei ole mitenkään perusteltua, että valtaväestön pitäisi sulautua muista kulttuureista tulleisiin uskontoihin. Päinvastoin olisi suotavaa, jos vieraat mukautuisivat meidän uskontoomme.

Noista mainituista miljoonasta uskontokuntaan kuulumattomasta eivät kaikki suinkaan ole kristinuskon kieltäjiä. Päinvastoin, heidän joukostaan löytyy paljon ihmisiä, joilla on vahva kristillinen usko, mutta jotka ovat syystä tai toisesta eronneet kirkon jäsenyydestä. Tietenkin toisin uskovilla on oikeus pitää oma vakaumuksensa, mutta yhteiskuntana emme voi lähteä tukemaan muita uskontoja kuin puhtaasti kristinuskoon perustuvia.

 

Harri Lindell

Avainsanat: uskonto, opiskelu, uskonnonopetus, Kontula, lakialoite, elämänkatsomustieto, kunnallisvaaliehdokas, perussuomalaiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini