Veneiden alle tunkua syksyllä

Share |

Lauantai 13.10.2012 klo 6:00 - Harri Lindell


Monen suomalaisen vaarattoman laitapuolen kulkijan motto on, että kyllä sitä ennen viluakin kärsii kuin menee töihin vapaaehtoisesti. Suomalaisia yhteiskunnan rattailta pudonneita ihmisiä pitää sosiaalipuolen pyrkiä auttamaan pääsemään normaaliin elämään kiinni. Veneiden alla majailevat suomalaiset miehet ovat omia kansalaisiamme, joiden ”venepaikoille” on nyt syksyn tultua ulkomaalaista tunkua.

Romanikerjäläiset pysykööt lestissään

Romanialaisia epäillään vuosittain n. 2500 rikoksesta, joihin lukeutuu mm. varkauksia, pahoinpitelyjä, liikennerikoksia, huumausainerikoksia ja seksuaalirikoksia. Hiki päässä he ovat huhkineet ”töitä” kesät talvet. He eivät kärsi vilua, sillä he ovat lämpimikseen puuhastelleet monenlaista pientä käsityönomaista puhdetyötä. Suomalaiset laitapuolen kulkijat, joihin olemme jo vuosien saatossa tottuneet, sen sijaan tyytyvät olosuhteiden pakosta pummaamaan euroa torien laidoilla.

Romanialaiset kerjäläiset ovat liian usein omaksuneet ammatikseen kerjäämisen, johon liittyy myös rikollista toimintaa. Tätä ei Helsingissä eikä muissa kaupungeissa tule suvaita. Siihen on puututtava tavalla tai toisella kaupungin päättäjien taholta.

Avainsanat: kerjäläiset, suomalaiset, rikokset


Kommentit

13.10.2012 17:50  opetuslapsi

On hyvä puuttua asiaan, jos kadulla tai metrossa joku häiritsee muita ,mutta avun pyytämistä ei sovi kieltää "anokaa, niin teille annetaan" ja "kelpo vaimo ojentaa tarvitsevalle kätensä." Onko natsismin ajoista opittu jotain - älkäämme tekeytykö ylimielisiksi herrakansalaisiksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini