Rengaslukot saavat ohikulkijat hymyilemään

Share |

Maanantai 3.6.2013 klo 20:37 - Harri Lindell


Suomi on ulkomaalaisten virhepysäköijien toivottu maa. Harvoin ulkomaalaiset autoilijat kuitenkaan maksavat pysäköintisakkoja, koska niitä ei heiltä tulla käytännössä koskaan perimään. Usein näkee hyvinkin törkeästi pysäköityjä autoja, jotka saavat suomalaisen autoilijan ja jalankulkijankin sapen kiehumaan. 

gdanski-241.gif

Ratkaisu tähän villiin menoon on rengaslukko, joka kiinnitetään auton renkaan ympärille ja irrotetaan vasta, kun pysäköintirikesakko on maksettu. Mielestäni näitä lukkoja pitää käyttää kuitenkin vasta, kun pysäköinti on törkeää luokkaa. Niitä ei pidä kiinnittää autoon sillä perusteella, että parkkilappu on puoli tuntia sitten mennyt vanhaksi.

Suomessa voidaan uuden lainsäädännön turvin (L pysäköinninvalvonnasta 727/2011) toimia maailmalla olevien suurten kaupunkien tavoin ja asentaa virheellisesti pysäköityyn autoon rengaslukko. Tulevana kesänä tullaan näkemään ökyautoissakin renkaita koristamassa kirkkaan keltaiset rengaslukot kalliin merkkiliikkeen ulko-oven edessä, jossa auto on haitaksi, ja rengas lukittuna myös huvituksena kaikille sisään pyrkijöille.  Rengaslukot saavat jurommankin isännän suun vahingoniloiseen hymyyn.

Hinnan väärästä pysäköinnistä ja rengaslukon käytön kustannuksista tulee määräämään kunkin kaupungin viranomainen. Toivottavasti englanninkielellä koristeltuun rikesakkomääräykseen on laitettu suolainen hinta.

gdanski-242.gif

 

Kuvat Puolan Gdanskista, jossa rengaslukot ovat arkipäivää.

Harri Lindell

Perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuutettu

Avainsanat: pysäköintivirhe, rengaslukko, pysäköinninvalvonta, autonrengas,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini