Ovatko narkomaanit "vain" viihdekäyttäjiä?

Share |

Torstai 10.3.2016 - Harri Lindell


Asenteet huumeita kohtaan ovat muuttuneet samalla, kun käyttäjät eivät ole enää pelkästään koviin huumeisiin vajonneita narkkareita. Nykyään on paljon viihdekäyttäjiä, joiden huumeiden käyttöä kuvataan harmittomaksi. Huumeiden käytöstä on tullut trendikästä.

Esimerkiksi MDPV eli aakkoset on seksuaalisuuden kestoon vaikuttava muuntohuume, joka rengastetaan Viagran tapaiseen potenssilääkkeeseen, mutta on voimakkuudeltaan ja kestoltaan huomattavasti voimakkaampaa. 

Julkkikset käyttävät usein huumeita, mutta mediat maassamme eivät puhu näistä ikävistä asioista, koska se ei tuo medialle oikeanlaista julkisuutta. Elokuvissa on trendikästä vetää viiva ja omistaa hieno auto, luksusasunto ja muskelivene. Huumeiden käyttökin näyttäytyy siinä kehyksessä elämään kuuluvana, osana menestystä. Asenneilmapiiri huumeiden sallimisen suuntaan on muuttunut paljon maassamme. 

Kun elämän pyörässä ei jaksa enää

Kukaan ei todennäköisesti päätä ryhtyä narkomaaniksi, siihen ajaudutaan. Kaveriporukan mukana alkaa huumeiden käyttö helposti ja huomaamatta. Huumeiden käyttöä ei kuitenkaan pystytäkään lopettamaan vieroitusoireiden vuoksi, ne saattavat olla voimakkuudeltaan jopa tappavia. Samalla pelätään yleistä ilmituloa ja ikuista narkkarin leimaa.

Katkaisuhoitoon päätyneet potilaat lepäävät, syövät hyvin ja saavat kroppansa kuntoon. Kaikilla heistä ei ole tarkoitustakaan lopettaa huumeiden käyttöä, vaan katkaisuhoidon jälkeen käyttö jatkuu.  Kiihtyvässä elämän pyörässä ei jakseta enää yrittää. Vaatimukset ovat liian kovat, ahdistukseen pitää saada huumeita, lääkkeitä ja alkoholia, pää sekaisin. Vain oma motivaatio on ainoa tapa lopettaa huumeiden käyttö.

Avainsanat: huumeet, narkomaani, MDPV


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini