Kielteisyys myy, hyvät asiat unohtuvat

Share |

Keskiviikko 1.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell


Politiikassa vallitsee viidakon laki, jonka mukaan nostetaan (puolue nostaa) Tarzan puuhun ja aletaan ylistää. Kun Tarzan putoaa puusta, hän voi todeta oksalla istuvan jo uuden Tarzanin, jonka ylistyslaulua aletaan saman tien säveltää.

Poliittinen kulttuuri Suomessa ei ole enää entisensä. Olemme siirtyneet uuteen raadolliseen politiikan aikakauteen, jossa pärjäävät urheilijat, kuuluisuudet sekä kiiltokuvanaiset ja -miehet. Media pitää tästä huolen, koska heistä riittää paljon kirjoittelemista, mikä taas myy lehtiä ja tuo rahaa lehtikeisareille.

Skandaaliuutisointi on journalismiin juurtunut tapa. Media kirjoittaa asiasta sen mukaisesti, miten lehdelle saadaan paras myynti. Aina kun joku töppää tai tapahtuu muuten kielteisiä asioita, niistä tehdään hurjia otsikoita ja rummutetaan asiaa viikkotolkulla. Kielteisestä asiasta otetaan irti kaikki mahdollinen kaupallisuus, raha ratkaisee. 

Suomessa ja maailmalla tapahtuu paljon myönteisiäkin asioita, joista pitäisi kirjoittaa isoja otsikoita. Tämä myönteisistä asioista kirjoittaminen toisi toivoa toivottomille ja loisi myönteistä ilmapiiriä. Ihmiset alkaisivat puhua myönteisistä asioista ja huomaisivat ympärillään paljon hyvää ja kaunista, rumuuden ja töppäilyjen sijasta.

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Avainsanat: politiikka, journalismi, media, skandaali, uutisointi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini