Haiseeko Gardeniassa?

Perjantai 26.6.2015 klo 20:24 - Harri Lindell

Kaupunginhallituksessa oli 22.6.2015 kohta Ryj/5, jossa tehtiin päätös Gardenian puutarhan lopettamista. Paikkaa syytetään jatkuvan tappion tuottamisesta. Kuitenkin tietojeni mukaan heitä on kielletty esim. vuokraamasta tilojaan ulkopuolisille. Väittämän mukaan vuokraustoiminta vääristäisi kilpailua? 

Gardenian rahoituskriisiin on suurena tekijänä myös se, että opetusvirasto ei enää maksa sopimaansa vuotuista rahaa puutarhalle. Kyllä lupauksista minun nähdäkseni pitäisi pitää kiinni, vaikka ollaankin kaupungin virastossa.

Miksi puutarhan lopettamisella on kova kiire? Asiaa ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Onneksi asia on noussut julkisuuteen ja saa aina mitä mielenkiintoisempia käänteitä. Onkohan kaikilla tahoilla puhtaat jauhot pussissa? Juttu haisee mielestäni pahemman kerran.

Rakennuksen katto vuotaa, kuten se on tehnyt alusta asti. Pienet vuodot eivät isossa kasvihuoneessa ole vaarallisia eivätkä aiheuta suurta ongelmaa ainakaan kasveille ja kaloille. Palaneen käry leijailee päätetyn lopettamisasian ympärillä yhä enemmän. 

Tilakeskuksen vuokrataso on noussut vuosi vuodelta todella korkealle. Onko se noussut jo yli markkinatason, näin ainakin väitetään? Aluksi Gardenialle myönnettiin vuokrasta alennusta, koska se on opetukseen suuntautunut yksikkö ja kaiken lisäksi suurimmaksi osaksi Helsingin kaupungin omistuksessa.

Harri Lindell

Helsingin kaupunginvaltuutettu,

johtojaoston jäsen, rakennuslautakunnan jäsen ja

maakuntavaltuutettu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Gardenia, Helsinki, puutarha, Viikki,