Eläkkeelle siirtyminen joustavammaksi

Torstai 9.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell

Suomessa liian moni 55-64 -vuotias on työttömänä. Aivan liian moni tänä aikana, jolloin ammattiosaajista alkaa työmarkkinoilla olla kova pula. Kuka paremmin taitaa oman alansa työt kuin henkilö, joka on parhaimmillaan työskennellyt alalla jopa yli 40 vuotta? Ikä ja kokemus ovat valttia työelämässä.

Näistä kypsän iän saavuttaneista valtaosa on työttömyysputkessa, josta he siirtyvät aikanaan vanhuuseläkkeelle. Suuri osa näistä ihmisistä haluaisi tehdä vielä töitä, mutta nykyinen järjestelmä ei tee sitä taloudellisesti riittävän houkuttelevaksi. Lyhytaikaisetkin pätkätyöt olisi ihmisen omien voimavarojen mukaan tehtävä kannattaviksi, myös taloudellisesti. Seniori haluaa töihin, mutta omilla ehdoillaan ja sen jälkeen siirtyä ansaitusti ja joustavasti eläkkeelle, vaikka asteittain. Eri sukupolvien tiedon ja taidon kohtaaminen on työpaikalle arvaamattoman suuri etu, jota kannattaa hyödyntää.

Peukaloruuvi kiristyy

Peukaloruuvi kiristyy koko ajan eikä loppua näy, halusipa sitä tai ei. Vapaaehtoisuuteen perustuva eläkeiän nostaminen on mielestäni kannatettava ajatus, mutta pakolla ei saada aikaan muuta kuin huonosti voivia ihmisiä.

EU:ssa hiotaan Eurooppa 2020 -strategiaa, joka sisältää vahvoja kannanottoja ja toimintaohjeita jäsenmaille eläkeiän nostamiseksi. Mitään hyvää siis ei taaskaan unionin suunnalta ole tulossa Suomelle, meillä kun yli 65-vuotiaita on kohta yli miljoona.

Unionin taholta tulee ensin porkkanaa, sitten keppiä, mikäli emme suostu unionin vaatimalle eläkeiän nostolinjalle. Tanska, Saksa ja Ranska ovat jo päättäneet nostaa rajaa 65:stä 67:ään vuoteen. Iso-Britannia ja Irlanti tavoittelevat 68 vuoden eläkeikää, monessa muussakin unionin jäsenmaassa on valitettavasti otettu käsky todesta ja ruvettu nostamaan eläkeikärajaa.

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: eläkeikä, varhaiseläke, työttömyys, 2020-strategia, Harri Lindell, kuntavaaliehdokas

Kepu ja Kokoomus häviävät Helsingissä kunnallisvaaleissa

Keskiviikko 8.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell

Suuri SOTE lähestyy ja kaatuu pian maakuntapäättäjien syliin ratkaistavaksi. Noin vuoden päästä valitaan ensimmäistä kertaa maakuntavaltuustot, joiden päätettäviksi siirtyy alueella olevien kuntien budjeteista noin puolet.  

Kepulaiset kuntapäättäjäisännät ovat saaneet tahtonsa omalta osaltaan läpi siltä osin, että Sote-uudistus keskittää maakunnissa kepulaista päätöksenteon valtaa entistä enemmän heille itselleen. Onhan Kepulla värisuora monessa kunnassa. Näin ei onneksi Helsingissä ole. Heillä on vain kolme paikkaa Helsingin valtuustossa, mikä tulee putoamaan yhteen, koska Paavo Väyrynen vie heidän perinteiset äänestäjänsä.
    
Suuri harha Sotessa on mielestäni se, että tällä tavalla saadaan hoitokulut näyttämään kunnalle huomattavasti edullisemmilta kuin kunnan itsensä ylläpitämässä laitoksessa. Näinhän se tietenkin todellisuudessa tällä hetkellä onkin. Hoidon taso yksityistämisen myötä kuitenkin on sitä mitä se on. Yksityissektorin työpaikkojen huono ilmapiiri ja työn jatkuvuuden epävarmuus rasittavat myös hoitajien jaksamista. Hoitajat ovat usein opiskelijoita ja nuoria, juuri ammattiin valmistuneita, joille on helppo sanella asioita, jotka kunnallisella puolella eivät tulisi kysymykseenkään.

Huvittavinta asiassa on se, että kaikkein kiihkeimmin yksityistämisen autuutta ajavat kuntapäättäjät ja johtavat viranhaltijat tai heidän lähipiirinsä, jotka omistavat itse yksityisten hoitolaitosten osakkeita. Tästä on mielestäni tullut julkisuuteen Helsingin Kokoomuksen osalta ylilyöntejä Lasse Männistön ja Laura Rädyn sekoiluissa kunnallisen/valtiollisen päätöksenteon ja oman yksityissektorille siirtymisen koukeroiden myötä. Ja yksityistämisen jälkeen vielä nostetaan palveluiden hintaa. Tästä tulee valtava tulonsiirto rikkaille osakkeenomistajille, kun kunnallinen puoli on ajettu alas, eikä ole enää muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa tehtyjä sopimuksia. Kunnat ja potilaat maksavat tuon kalliiksi muuttuvan huvin. Potilailla ei siinä yhtälössä ikävä kyllä ole edes valinnan varaa, koska heidän on maksettava tarvitsemastaan hoidosta.

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustapuolue, Kokoomus, kuntavaalit, Harri Lindell, Paavo Väyrynen, sote, yksityistäminen, hoitohenkilökunta,

Perussuomalaisten aktiivin julkinen tilitys

Tiistai 7.3.2017 klo 11:32 - Harri Lindell

Olen katsellut Perussuomalaisten valtataistelua sisältä päin vuodesta 1999 lähtien. Marginaalisesta, muutaman prosentin puolueesta ”jytkyn” kautta tähän hetkeen, kun Perussuomalaisten eduskuntaryhmään kuuluu 37 kansanedustajaa viime eduskuntavaalien tuloksen myötä. Puolueen kannatus on nyt jo puolittunut vaaleista 2015, joissa Perussuomalaiset sai äänistä lähes 18 prosenttia. Siitä on aikaa vain vajaat kaksi vuotta.

Tällä hetkellä kannatus on mielipidemittausten mukaan noin yhdeksän prosenttia. Puolue on menettänyt loistokkuutensa, kannatus on puoliintunut. Suosion romahtaminen on monen eri tekijän summa.

Olin itse mukana ajamassa puoluetta ylös useamman vuoden ajan puoluehallituksesta käsin, puolueen varapuheenjohtajana sekä puolueen lehden päätoimittajana.

Miksi Soini ei jatka puolueen puheenjohtajana?

Tähän on muutama perusteltu syy: Tärkein niistä on puolueen kannatuksen romahtaminen. Soini haluaa olla puheenjohtajana silloin, kun pysytään voitolla, hän ei halua olla tappion karvaassa kalkissa mukana, kun puolueen kannatus romahtaa. Tappio häämöttää seuraavissa vaaleissa, ja puolueväen arvostelua Soini ei kestä.

Vielä hänellä on mahdollisuus saada esim. suurlähettilään paikka jostakin maasta, missä voi katsoa jalkapalloa ja harrastaa raveja, hänen lempiharrastuksiaan.

Arvostan Soinia ja pidän häntä hienona persoonana, mutta hän ei kestä arvostelua, jos se tulee puolueen omilta. Hyvää työtä hän on tehnyt, kun on saanut puolueen ajettua suureksi puolueeksi. Nyt liikkeen kannatus häviää kuin aamusumu kesällä. Pahimpia virheitä Soini teki, kun Perussuomalaiset hyväksyi Kreikan kolmannen tukipaketin. Toinen virhe tuli suomalaisia vielä lähemmäs: riistäminen köyhiltä, kun tehtiin uusi säädös lääkeomavastuusta. Näistä virheistä ei puolue ole toipunut.

Kolmen puheenjohtajaehdokkaan taustoista 

Perussuomalaisille tulee olemaan vaikea paikka valita, kuka alkaa vetämään raskasta rekeä kannatuksen laskiessa ja vuorostaan puolueväen moitteita vastaan ottaen. Jussi Niinistöä on tituleerattu kauan sitten Soinin perintöprinssiksi. Hän on Soinin miehiä henkeen ja vereen ja lojaali Soinille. Niinistön vetäytyminen puheenjohtajakisasta oli odotettua. Puolueen on keskitettävä kaikki voimansa Sampo Terhon taakse, jottei Halla-aho voittaisi kisaa.

Sampo Terho on heikompi astia, hänen osaamisensa politiikassa on kyllä parantunut vuosi vuodelta, mutta se ei riitä.  Riitaisan puoluekentän johtaminen on hänelle ylivoimainen tehtävä.

Kukaan Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaista ei ole kansanvillitsijä, keneltäkään ei lennä läppä eikä tule kansan kaipaamia poliittisia letkautuksia. Perussuomalaiset tarvitsisivat keulakuvakseen populistin, sellaisen joka Soini oli puheenjohtajana ollessaan. Ehdokkaita tulee varmankin nousemaan esiin vielä ennen kesää, mutta he lähtevät kisaan lähinnä nostaakseen omaa poliittista profiiliaan. Voittajaksi tai lähelle kärkeä heistä ei kuitenkaan ole.

Jäljelle jää vain Jussi Halla-aho, joka on yhden asian mies. Maahanmuuttovastaisuus on se asia, joka menee kansaan kuin häkä ja saa äänestäjät uskomaan jälleen kannatuksen nousuun. Hän ei tosin osaa johtaa puoluekenttää, mutta kannatus alkaa kyllä nousta kohti entisiä huippulukuja. Tätä puolueen jäsenet haluavat, ja äänestävät Halla-ahon puheenjohtajakseen Jyväskylässä 10.-11.06.2017.

Perussuomalaiset hajoavat Halla-ahon voitettua puheenjohtajakisassa

Halla-aholaisuus on nouseva äärioikeistolainen voima, joka on löytänyt vahvan paikkansa jo monessa Euroopan maassa. Halla-aho villitsee maahanmuuttovastaisuudellaan puolueväen Jyväskylässä. Monet ajattelevat, että huonontuneet olot täällä Suomessa ovat maahanmuuttajien syy. Perussuomalainen puolue tulee hajoamaan. Ihmiset, jotka olivat perustamassa puoluetta vuonna 1995, eivät hyväksy tätä uutta muuttunutta linjaa.

Itse näin tämän suunnan jo ennen Soinin ilmoitusta ja erosin puolueesta hyvissä ajoin. En voi hyväksyä sitä kovaa oikeistolaista linjaa ja huonontuneita oloja täällä Suomessa, joita puolueessa ajetaan. Monta puolueen aktivistia on jo tuomittu joko uskonrauhan rikkomisesta tai rasistisista lausunnoistaan. Uskon että näitä ylilyöntejä tulee lisää kuin sieniä sateella.

Kirjoittaja on entinen Perussuomalainen aktivisti:

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Timo Soni, Halla-aho, Harri Lindell, Perussuomalaiset, puheenjohtajaehdokas

Sosiaali- ja terveyspalvelut vaarassa

Tiistai 7.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell

Terveydenhuoltoamme ajetaan kunnissa ja kaupungeissa kovaa vauhtia alas, eivätkä kaikki kuntapäättäjät edes tajua tilanteen vakavuutta. Helsingissä on asetettu jopa tuottavuustavoite. Tämä merkitsee sitä, että työntekijöiden on tehtävä enemmän töitä samalla palkalla.

Terveydenhoito- ja hoivapalveluihin on kokoomuslaisella yltiöpäisyydellä ja kepulaisella maalaisjärjen puuttumisella tuhoisa vaikutus. Monet eivät välitä tavallisen vähävaraisen ihmisen huolesta saada edullista hoitoa, kun terveyskeskus on ajettu alas ja yksityistetty.

Keskustelua epäkohdista ei sallita

SOTE-uudistuksessa kuntalaisille uskotellaan, että terveydenhuollossa saavutetaan huomattavia säästöjä sulkemalla terveyskeskusten vuodeosastoja ja siirtämällä potilaat yksityisiin hoivakoteihin. Uudistus vannoo vain suuren olevan kaunista ja kannattavaa. Näin ei kuitenkaan ole.

Liian monet yksityisistä laitoksista toimivat mielestäni ilman riittävää määrää koulutettua henkilökuntaa. Paikalla on useita alan opiskelijoita, joille ei tarvitse maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Henkilökuntaa on liian vähän ja hoitokin saattaa olla vähäisempää kuin kunnallisissa laitoksissa. Lääkkeet ovat kuulemma joskus jopa vanhentuneita, eikä niitä saa aina silloin kun potilaat niitä tarvitsisivat. Onneksi kuitenkin useammat yksityisistäkin laitoksista toimivat eettisesti ja taloudellisesti hyvin.

Hoitajat eivät ehdi hoitamaan kaikkia potilaita heidän tarpeidensa mukaisesti. Henkilöstön kanssa keskustellaan, onko tarpeellista vaihtaa potilaalle vaippoja kerran päivässä vai tarpeen mukaan. Usein päädytään siihen että vaipat vaihdetaan paljon harvemmin kuin tarvetta olisi, säästösyistä. Ne hoitajat, jotka uskaltavat valittaa lukuisista epäkohdista, joutuvat epäsuosittujen joukkoon eikä heidän työsuhteitaan jatketa, koska ne ovat usein määräaikaisia. Keskustelu epäkohdista pitää nostaa nyt näkyvästi esille, vain sitä kautta on mahdollisuus muutokseen. Huonokuntoiset asukkaat/potilaat eivät enää pysty omia etujaan ajamaan, se on meidän tehtävämme.

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sote, terveyspalvelut, hoivakoti, terveydenhuolto, hoitaja, potilas, Harri Lindell, kuntavaaliehdokas

Miljoonakaupunki Helsinki on pelkkä illuusio

Sunnuntai 5.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell

Helsingin päättäjien asumispolitiikan lähtökohtana ei saa olla se toive, että Helsinki kasvaa lähiaikoina miljoonakaupungiksi. Helsingin ja pääkaupunkiseudun paisuminen hallitsemattomasti kohottaa niin asumisen kuin muidenkin palveluiden hintaa. Lisäksi koko pääkaupunkiseudulle muodostuu väistämättä levottomuutta ja turvattomuutta, jos alueella asuu liian paljon ihmisiä. Joukkoon mahtuu aina niitäkin, jotka eivät kunnioita lainsäädäntöä, saati muita ihmisiä. 

Virkamies- ja politiikkatahot saattavat kuitenkin luoda illuusiota, jossa haaveillaan jopa 250 000 uuden asukkaan muuttavan lähitulevaisuudessa Helsingin alueelle. Kun tätä illuusiota aletaan pitää täytenä totena, ryhdytään  sen perusteella tekemään kaava- ja investointipäätöksiä. Illuusio on muuttunut tuolloin todeksi ja se ruokkii itse itseään. Illuusio alkaa paisua kuin pullataikina, joka kypsyessään alkaa tuntua todelta pääkaupunkiseudun virkamiehille ja politiikoille.

Tämä ei ole järkevää politiikkaa, koska tässä mallissa pääkaupunkiseudun elinkustannukset ovat entistä korkeammat ja monenlaisia ongelmia syntyy ratkottavaksi.

Parempaa politiikkaa syntyisi pyrkimyksellä pitää koko Suomi tasaisesti asuttuna sekä säilyttämällä työpaikat/yritykset myös hajautettuna kautta koko Suomen. 

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki, miljoonkaupunki, asumispolitiikka, Harri Lindell, kuntavaaliehdokas

Ehdokaskato kävi monessa puolueessa

Lauantai 4.3.2017 klo 9:54 - Harri Lindell

Etääntyminen kansalaisista on yhtenä politiikan epäsuosion syynä, samoin poliittisten kokouksien tylsyys. Puolueiden pitäisi avautua ja järjestää henkilövalinnoissa rehelliset vaalit. Näissä vaaleissa koko puolueväellä olisi mahdollisuus äänestää valinnoista demokratian parantamiseksi. Sellainen puolue menestyy, joka on valmis avaamaan jäsenistölleen uuden äänestystavan ja pystyy tarjoamaan maailmanselityksen globalisaatiolle.

Eduskuntavaaleissa ehdokkaiden tukiorganisaatiot ovat hyviä esimerkkejä tehokkaista markkinaorganisaatioista, joissa raha ja mainostoimistojen kokeneet nikkarit ratkaisevat vaalien tuloksen. Rahaa palaa kampanjoihin todella paljon, ja varsinainen yhteiskunnallinen keskustelu on jäänyt sivuraiteille.

Vaalikentillä vältetään tiukkoja kannanottoja, koska pelätään äänien menetystä. Kumarretaan vähän joka suuntaan varmistaen maksimaalisen äänimäärän ropsahtaminen omaan laariin (näin mediakoneisto neuvoo asiakastaan).

Poliittinen värittömyys näkyy ideoiden puutteena, varsinaista aatteen paloa ei suurissa puolueissa enää ole. Varsinainen ideologinen keskustelu ja asioista oivaltaminen on jäänyt virkamiesten tehtäväksi. Suomessa on yhä enemmän hyvin koulutettuja ihmisiä, joiden tietomäärä riittäisi synnyttämään monia yhteiskunnallisesti merkittäviä oivalluksia. Nämä fiksut ja älykkäät ihmiset eivät halua osallistua kansalaiskeskusteluun, vaan keskittyvät oman päivätyönsä hoitamiseen.

Vahva puoluejohtaja pystyy ajattelemaan ja sallimaan myös omasta linjastaan poikkeavia kantoja puolueessaan. Kun ihmetellään miksi nuoret eivät osallistu, syy löytyy helposti katsomalla peiliin.
Kokoukset ilman avointa keskustelua ovat tylsiä. Nuoret haluavat kantaa oman kortensa kekoon, tulla kuulluiksi ja pystyä vaikuttamaan asioihin. Yksi ongelma on myös se, että olemme liian sivistyneesti eri mieltä asioista, liian varovaisia, liian kohteliaita, emmekä halua menettää kasvojamme kokousväen silmissä.

Poliittinen turhautuminen ja politiikan arvostuksen lasku johtuu siitä, että äänestäjät eivät tiedä, ketä voisivat äänestää, kuka käyttää valtaa ja millä tavalla. Keskustelu politiikasta on siirtynyt bittiavaruuteen, jossa voidaan keskustella vaikeistakin asioista nimettöminä ja kasvottomina. Kuka nyt haluaisi istua muutaman ihmisen kokouksissa kuuntelemassa vanhakantaisia jorinoita? Onko se sittenkään eliittiä tuo poliitikkona oleminen?

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ehdokasasettelu, vaalit, henkilövalinnat, markkinointi, Harri Lindell, kuntavaalit

Nouseeko suurmoskeija Helsinkiin?

Torstai 2.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell

Luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti, tehtävän edellyttämällä tavalla.

Ovatko valtuutetut vain virkamiesten kumileimasimia? Siltä ainakin tuntui, kun Helsingissä yritettiin taannoin runnoa Guggenheim-päätöstä virkamiesten toimesta. Onneksi kaupunginvaltuusto teki ryhdikkään oman päätöksensä riippumatta vaikutusvaltaisten kaupungin virkamiesten seireenien huudoista. Seuraava kuuma peruna tulee varmasti olemaan kaavailtu suurmoskeija-hanke.

Virkamiesten tehtävänä on mielestäni toimia vain puolueettomina esittelijöinä eikä ajaa asioita härkäpäisesti läpi kaupungin luottamusmiesorganisaation.

Toivon helsinkiläisten ja muidenkin suurten kaupunkien virkamiesten ottavan opiksi tästä surkuhupaisasta Guggenheim-farssista. Virkamiehet olkoon vain esittelijöitä tulevassa suurmoskeija-hankkeessa, päätöksenteko kuuluu valtuutetuille.

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suurmoskeija, guggenheim, virkamies, kaupunginvaltuusto, Harri Lindell

Kaupunginvaltuutettu Harri Lindell, miksi erosit puolueesta!

Maanantai 27.2.2017 - Harri Lindell

– Ilmoitin eroavani Perussuomalaiset rp:stä sekä Helsingin kaupungin valtuustoryhmästä.

Eroni syyksi Perussuomalaisista ilmoitin puolueen kiristyneen maahanmuuttovastaisuuden. Olen myös tehnyt täyskäännöksen pois halla-aholaisuudesta, koska se ei sovi omaan poliittiseen linjaani mitenkään. Valtuuston istunnossa pyysin näitä asenteita omalta osaltani julkisesti anteeksi.

– Pidän myös pahana useiden perussuomalaisten henkilöiden rasistisia ilmaisuja julkisuudessa. Näihin ilmaisuihin myös tuomioistuimet ovat ottaneet tuomitsevan linjan. Puolue, johon liityin 1999, ei ole enää se sama, jonka arvoja silloin kannatin. Siksi päätin erota puolueesta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Harri Lindell, halla-aholaisuus, maahanmuutto, valtuustoryhmä, Helsinki,

Terve Helsinki -valtuustoryhmä

Sunnuntai 26.2.2017 klo 21:31 - Harri Lindell

Perustin uuden valtuustoryhmän, jonka nimi on ”Terve Helsinki”. Toimin myös tämän ryhmän puheenjohtajana.

Paavo Väyrynen pyrkii Helsingin kunnallisvaaleissa äänikuninkuuteen, ja uskon näin käyvän. Arvostan häntä ja hänen näkemyksiään. Hänen nimeämänsä ”Terve Helsinki” -liikke edustaa samoja arvoja, joita itsellänikin on. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: valtuustoryhmä, Terve Helsinki, Harri Lindell, Paavo Väyrynen

Mitä on puhemiehen arki?

Maanantai 18.7.2016 - Harri Lindell

Kansanedustaja Eero Heinäluoma kertoo urastaan ja siitä, millaista on olla eduskunnan puhemiehenä.

Heinaluoma.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heinäluoma, puhemies, eduskunta, Harri Lindell

Eläimet terapeutteina?

Perjantai 15.7.2016 - Harri Lindell

Eläimet terapeutteina? Harri Lindellin haastattelussa Tarja Jokinen alpakkatilalta Hyvänmielen alpakat, joka sijaitsee Mäntsälässä.

Alpakkatila_1.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: alpakka, hevonen, laama, terapia, eläinterapia, terapeutti, Harri Lindell

Unohdetut keksinnöt

Tiistai 12.7.2016 - Harri Lindell

Erilaisista unohdetuista keksinnöistä on kertomassa muusikko, yrittäjä Seppo Raatikainen.

Keksinnot.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: keksinnöt, Harri Lindell, keksijä

Rintasyöpä ja siitä selviäminen

Perjantai 8.7.2016 - Harri Lindell

Aiheena rintasyöpä ja siitä selviytyminen.

Vieraana ohjelmassa sairaanhoitaja Jaana Viljanen.

rintasyopa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rintasyöpä, sairaus, Harri Lindell

Asiaa SPR:n katastrofiavusta

Tiistai 5.7.2016 - Harri Lindell

Aiheena tällä kertaa SPR:n katastrofiapu.

Ohjelmassa vieraana SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

SPR.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SPR, katastrofiapu, Harri Lindell

Asiaa haarniskoista

Perjantai 1.7.2016 - Harri Lindell

Tapahtumatuottaja Jyrki Nissi kertoo Hämennlinnan Heavy Metal -haarniskanäyttelystä.

Haarniskat.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: haarniskat, haarniskanäyttely, Hämeenlinna, Harri Lindell

Kuntauudistuksen kiemuroita ministerin silmin

Tiistai 28.6.2016 - Harri Lindell

Kuntauudistuksesta ja siihen liittyvistä seikoista on keskustelemassa ministeri Lauri Tarasti.

Kuntauudistus_Tarasti.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntauudistus, Suomi, Tarasti, Harri Lindell

Mitä on mieskaveritoiminta ja kenelle se on tarkoitettu?

Perjantai 24.6.2016 klo 22:33 - Harri Lindell

Eero Laresvuo kertoo mieskaveritoiminnasta.

Mieskaveri.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mieskaveri, vapaaehtoistyö, Harri Lindell,

Neuvova maallikkodefribrillaattori?

Sunnuntai 12.6.2016 klo 20:58 - Harri Lindell

Neuvovasta maallikkodefribrillaattorista kertomassa lääkäri Juha Richter.

 JuhaRichter.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: defibrillaattori, Juha Richter, Harri Lindell,

Suurmoskeija Helsinkiin?

Lauantai 30.4.2016 - Harri Lindell

Suurmoskeija Helsinkiin? Haastateltavana aiheesta hanketta vetävä Pia Jardi.

Moskeija.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: moskeija, Helsinki, Harri Lindell

Lihan tuotannossa eläinten hyvinvointi huomioitava

Torstai 28.4.2016 klo 9:00 - Harri Lindell

Ravinnoksemme tarkoitetun lihan tuotannossa on aina muistettava, että eläimiä tulee kohdella hyvin. Tämä tarkoittaa sekä eläimen fyysisestä että psyykkisestä hyvinvoinnista huolehtimista. Mielestäni Suomessa pitää tuotantoeläintenkin hyvään hoitoon ja kohteluun kuulua riittävä ja monipuolinen ruokinta sekä riittävä ja puhdas juomavesi. Eläinten pitää pystyä liikkumaan riittävästi ja niiden terveydenhuollosta on myös huolehdittava aina tarpeen vaatiessa. Eläimiä on käsiteltävä hyvin, niillä on tunteita ja ne kokevat sairastuessaan kipua. Ihminen saa eläimistä monenlaisia hyödykkeitä ruuan lisäksi. Ihmisen tehtävä onkin kohdella näitä eläimiä hyvin.

Lähellä tuotettu lähiruoka on turvallista

Kuluttajien, jotka ostavat kauppaketjulta ruokansa, on hyvä muistaa nämä eläinten hyvinvointiin ja suojeluun liittyvät tärkeät asiat. Kauppoihin tuleva lähiruoka on hyvä esimerkki siitä, miten kauppiaatkin ovat kantamassa oman kortensa kekoon näissä tärkeissä elinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Lähiruoka on mahdollisimman lähellä kuluttajaa tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Silloin voidaan varmistua hyvästä eläinten kohtelusta ainakin joltakin osin. Tuoreus, tuotannon ketjun lyhyys ja läpinäkyvyys takaavat kuluttajalle turvallisemmin tiedon eläinten hyvinvoinnista. Kun ostamme paikallisia lihatuotteita kaupastamme, tuemme oman seutumme elinvoimaisuutta. Samat eurot pyörivät paikallisesti ja hyvinvointi kertautuu.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lihantuotanto, kauppaketju, ruokakauppa, tuotantoeläin, lähiruoka, Harri Lindell

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »