Gdanskissa ei ole kerjäläisiä

Tiistai 2.7.2013 klo 20:39 - Harri Lindell

Puolan Gdanskissa tavalliset ihmiset eivät juuri ole kiinnostuneita politiikasta. Se on jotenkin etäinen asia, joka ei kosketa heitä. Kerjäläisiä Gdanskin kaupungissa ei näe ollenkaan, vain kirkon ulko-ovella sattui silmään pari hieman kuin eksynyttä henkilöä. Katukuvassa ei ole myöskään romaaneita eikä tummaihoisia lainkaan. Kysyessäni miksi näin saan suoran vastauksen. Ulkomaaliset eivät halua tulla Gdanskiin, koska täällä ei ole rahaa. Heitä ei kiinnosta leipä eikä turvallisuus, vaan raha on kerjäläisten motiivina tulla maahan.

Puola kuuluu EU:hun, mutta ei ole ottanut valuutakseen euroa vaan on säilyttänyt slotinsa, joka on vaihtokurssiltaan yli nelinkertainen. Pitäisikö Suomen muuttaa omaa yleistä kerjäämisen lainsäädäntöään tiukempaan suuntaan vai tyytyä edelleen pahenevaan kerjäläisongelmaan maassamme?

Harri Lindell

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puola, Gdansk, EU, kerjäläiset, perussuomalainen, Harri Lindell

Suomalainen turisti on rikas Puolassa

Torstai 27.6.2013 - Harri Lindell

_mg_9926-copy.gif

Eläminen Puolassa on suomalaiselle turistille noin neljä kertaa edullisempaa kuin Suomessa. Taksi lähtee liikkeelle kolmella eurolla ja parinkymmenen kilometrin matka maksaa noin 25 euroa. Särkylääkkeet ja vitamiinit maksavat vain kymmenesosan siitä kuin Suomessa. Bensa on sen sijaan erittäin kallista suhteessa palkkatasoon.  Pala herkullista juustokakkua kaksi kahvia ja pari pientä punaviiniä, kiitos. Puolalaisen kahvilan hinnalla Suomesta saisi vain kupin kahvia. 

Alkoholia voi ostaa Puolassa myös ruokakaupoista muutamalla eurolla pullo, jopa suomalainen alkoholimerkki on täältä ostettaessa huomattavasti edullisempaa kuin kotimaassamme. Suomessahan vallitsee laillistettu ryöstämisen, jota sanotaan verotukseksi.  Gdanski on turistiystävällinen, siisti ja turvallinen matkailukohde hyvästä ruuasta pitävälle tai nähtävyyksiä hakevalle. Turisteille on tarjolla kauniita museoita, tämä on kirkkojen ja meripihkakorujen kaupunki.

Harri Lindell

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puola, edullinen, hinta, perussuomalainen, Harri Lindell

Puolalaisia Suomeen töihin

Maanantai 10.6.2013 klo 8:58 - Harri Lindell

kaunista-kaupunkia.gif

Puolan Gdanskissa elämä lipuu alhaisesta palkkatasosta huolimatta hyvin eteenpäin. Parin euron tuntipalkalla työskentelevistä moni unelmoi pääsevänsä töihin esim. Suomeen muutamaksi kuukaudeksi. Vaikkapa rakennustöissä voi ansaita tuntuvan ”lottovoiton” itselleen ja perheelleen. Suomen palkkataso on alimmillaankin moninkertainen verrattuna Puolaan.

Vapaa liikkuminen on herättänyt myös puolalaiset työnantajat tekemään yhteistyötä suomalaisten yritysten kanssa. Edullinen työvoima on ratkaisevassa asemassa, kun urakkatarjouksia tarkastellaan kaupunkien päättävissä elimissä.  Elämme aliurakoitsijoiden kulta-aikaa. Ainoastaan kaupunkien veroäyrit eivät kohoa, vaikka kuinka rakennettaisiin. Vanhan ajan ”hätäaputyöt” eivät ole enää ratkaisu kaupunkien taseeseen eivätkä suomalaisen työttömän arkeen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puola, palkkataso, aliurakointi, veroäyri, hätäaputyö, tyttömyys, työtön, perussuomalainen, perussuomalaiset, Harri Lindell