Pakolaisia ehkä huijataan Suomeen

Tiistai 1.12.2015 klo 22:21 - Harri Lindell

Suomi ei ollutkaan pakolaisille paratiisi, vaan osoittautui aivan toisenlaiseksi kuin ihmissalakuljettajat ovat tätä maata heille kuvailleet. Ehkä heille on kerrottu, kuinka nopeasti turvapaikkahakemukset käsitellään ja kuinka helppoa elämä tulee Suomessa olemaan.

Totuus on usein tarua karumpaa.  Rahat menivät salakuljettajien taskuihin, ja jäljelle jäi työttömyys, köyhyys, kurjuus sekä kylmä ja kostea talvi. Kotouttaminen ei aina myöskään ole niitä helpoimpia asioita, kun tullaan vieraasta kulttuurista tänne jäyhään pohjolaan, jossa kadulla ei tervehditä eikä muutenkaan olla vieraskoreita.

Ihmisten salakuljettaminen on rikollisille hyvä rahan lähde. Suomen pakolaishakemusten käsittelyn nopeus on taitanut tulla houkuttelukeinoksi, kun tavoitellaan niitä, jotka Suomeen pyrkivät.
On todella hyvä asia, että Suomen viranomaiset tiedottavat eri tavoin – esim. somessa – todellista faktaa niille, jotka harkitsevat muuttoa Suomeen. Pakolaisiksi tulevat ihmiset tietävät silloin, minne ovat muuttamassa eivätkö usko sokeasti ihmissalakuljettajien valheisiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pakolaiset, Suomi, paratiisi, turvapaikka, turvapaikanhakija, turvapaikkahakemus, salakuljettaja, työttömyys, köyhyys

Vähävaraisuus on totta joulun jälkeenkin

Perjantai 2.1.2015 klo 22:46 - Harri Lindell

Vähävaraisuus on todellisuutta monille myös joulun jälkeen. Palataan kuitenkin hetkeksi AlfaTV:n ohjelma-arkistoon ja itsenäisyyspäiväksi tekemääni ohjelmaan. Tässä itsenäisyyspäivän Special-jaksossa olivat vieraina Manna-Apu ry:n toiminnanjohtaja Liisa Aalto ja Hyvä Arki ry:n toiminnanjohtaja Hannu Hätönen. Katsotaan, mitä nämä yhdistykset tekevät vähävaraisten hyväksi.

vahavaraisuus.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vähävaraisuus, köyhyys, manna-apu, arki, joulu, ruoka-apu