Kerjäläisille ei tervetulomattoja

Tiistai 26.11.2013 klo 21:24 - Harri Lindell

Valtuustosalien arvokeskusteluissa pitää kerjäläisasiassa painotukset olla ihmisten auttamisessa kohdemaahan, eikä tervetulomattoa pidä levittää kaikkien kaupungin rajoille. Kuntatalous maassamme kurjistuu entisestään, kun valtion osuudet vähentyvät ja kuntien on itsenäisesti haettava asetetun 1 miljardin verran säätöjä. On luonnollista hoitaa oman maamme kansalaisten peruspalvelut kuntoon ennen kuin alamme jakelemaan hyvinvointivaltiomme palveluita maahan tulleille kerjäläisille. Köyhien ihmisten kohdemaita pitää painostaa poliittisesti ja taloudellisesti hoitamaan oman maansa köyhien asemaa parempaan suuntaa. Myös kunnat voivat olla tässä asiassa aktiivisia ottamalla yhteyttä eduskuntaan ja kohdemaihin suoraan tai kansainvälisten avustusjärjestöjen kautta.

 

Kerjäläisten määrä on ollut vuosien ajan kasvussa johtuen vääränlaisesta pakolaispolitiikasta, joka on liian avokätinen ulkomaalaisia kohtaan. Poliitikkojen pitäisi keskittyä kunnissa enemmän oman maan köyhien auttamiseen ulkomaalaisten kerjäläisten sijasta. Taannoinen päätös Helsingissä etsiä ulkomaalaisten kiertolaisten yöpymispaikkoja kaupungin virkamiestyönä on varoittava esimerkki muille maamme kunnille, jotka omissa valtuustoissaan joutuvat ottamaan kantaa samantyyppisiin kysymyksiin. Pandoran lipasta ei pidä avata missään. Yhden autetun kerjäläisen tilalle tulee kymmenen uutta ja kymmenen autetun tilalle tulee sata uutta avun hakijaa ja niin edespäin. Kuntiemme taloustilanne ei tule kestämään jatkuvaa sosiaali- ja terveyspuolen kasvua, joka on osaksi seurausta vääränlaisesta pakolaispolitiikasta, jota kunnissamme harjoitetaan

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kerjäläiset, kunnat, pakolaispolitiikka, Helsinki, kiertolaiset, perussuomalaiset, Harri Lindell

Kerjäläis-mantra

Torstai 19.9.2013 klo 16:59 - Harri Lindell

Monikulttuurisuus on "mantra", jota hoetaan mm. kerjäläiskeskustelun yhteydessä. Monikulttuurisuus on pyhä asia, johon ei saa koskea. Nykyistä kerjäläispolitiikkaa arvostelevat puheet tulkitaan helposti vihapuheeksi, vaikka ne on usein tarkoitettu vain asiallisen keskustelun pohjaksi. Kerjäläisasiastakin on aika keskustella kiihkottomasti ja asiallisesti.  

Kritiikkiä kansan syvistä riveistä ja se on ymmärrettävää. Pakolaiset ja kerjäläiset ohittavat kantaväestöön kuuluvan ihmisen sosiaalitoimistossa, avustus- ja asuntojonoissa. Yhteiskuntamme tarjoaa mm. ruokaa, asunnon, kotouttamisohjelman ja ammatillista koulutusta ja joskus edestakaisen lipun kotimaahankin, vaikkakin vain turistiluokassa. Oman maamme yhä kasvavassa työttömien ja kodittomien joukossa herää kysymyksiä, miksi näin? 

Kritiikki ei ole läheskään turhaa, eikä ainakaan usein vihapuhetta tai rasismia, vaikka niin väitetäänkin. Monikulttuurisuutta ei myöskään pitäisi sekoittaa näihin pakolais- ja kerjäläisasioihin. 

Harri Lindell

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mantra, kerjäläiset, monikulttuurisuus, vihapuhe, rasismi, pakolaiset, Harri Lindell

Gdanskissa ei ole kerjäläisiä

Tiistai 2.7.2013 klo 20:39 - Harri Lindell

Puolan Gdanskissa tavalliset ihmiset eivät juuri ole kiinnostuneita politiikasta. Se on jotenkin etäinen asia, joka ei kosketa heitä. Kerjäläisiä Gdanskin kaupungissa ei näe ollenkaan, vain kirkon ulko-ovella sattui silmään pari hieman kuin eksynyttä henkilöä. Katukuvassa ei ole myöskään romaaneita eikä tummaihoisia lainkaan. Kysyessäni miksi näin saan suoran vastauksen. Ulkomaaliset eivät halua tulla Gdanskiin, koska täällä ei ole rahaa. Heitä ei kiinnosta leipä eikä turvallisuus, vaan raha on kerjäläisten motiivina tulla maahan.

Puola kuuluu EU:hun, mutta ei ole ottanut valuutakseen euroa vaan on säilyttänyt slotinsa, joka on vaihtokurssiltaan yli nelinkertainen. Pitäisikö Suomen muuttaa omaa yleistä kerjäämisen lainsäädäntöään tiukempaan suuntaan vai tyytyä edelleen pahenevaan kerjäläisongelmaan maassamme?

Harri Lindell

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puola, Gdansk, EU, kerjäläiset, perussuomalainen, Harri Lindell

Veneiden alle tunkua syksyllä

Lauantai 13.10.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Romanialaiset kerjäläiset ovat jääneet suomalaisten kaupunkien katukuvaan kesän mentyä menojaan, jos se kesä nyt yleensä tänä vuonna tuli lainkaan. Kerjäläisten röyhkeys ja aggressiivisuus lisääntyvät päivä päivältä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: kerjäläiset, suomalaiset, rikokset

Suomalainen turvaverkko on luotu suomalaisia varten

Keskiviikko 26.9.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Kerjäläisongelma on rantautunut Suomeen, halusimmepa me sitä tai emme. Helsingin kaduilla ja suurten ja jo pienempienkin kaupunkien katukuvaan tullut ilmiö uhkaa laajentua entistä enemmän. Vain nollatoleranssi rahanantamisessa saisi tämän ongelman kuriin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kerjäläiset, suomalaiset, sosiaaliturva, EU