Kouluissa kylmää menoa

Perjantai 7.4.2017 klo 12:00 - Harri Lindell

Koulumaailmassa kylmenee moni muukin asia kuin pelkästään säästösyistä talonmiehen laskema sisälämpötila. Näköpiirissä on synkkiä pilviä tuntijakoesityksen toteutuessa.

Oppilaiden osaamista heikennetään nykyhallituksen toimesta rankasti. Taito- ja taideaineilta viedään tunteja rutkasti pois. Tämä johtuu tietenkin kuntien talouden tiukentumisesta. Kunnilla on valta päättää, annetaanko oppilaille opetusta vain minimimäärä vai pysytäänkö nykyisessä tuntimäärässä.

Pakollisten tuntien määrä tulee putoamaan kolmannekseen. Draaman opetusta lisätään uskonnon opetuksen kustannuksella. Tämäkö antaa pienelle koululaiselle vahvan pohjan, josta ponnistaa aikuisiän myrskyissä eteenpäin?  Lopputulos on arvattavissa, rahapula ja hölmöt päättäjät vievät järjen valon koulujemme opetuksesta.

Kouluavustajia on karsittu, jolloin monet oppilaat putoavat opetuksen rattailta pölyiselle koulun pihamaalle, jossa koulukiusaaminen ja oppilaiden pahoinvointi lisääntyvät. Maahanmuuttajalapset ovat valitettavasti huonommassa asemassa. Mitä vieraammasta kulttuurista tulet, sitä vaikeampaa on oppia ja pysyä opetuksen tahdissa mukana. Heillä ei ole ihmistä, joka auttaisi läksyjen teossa kotona. Vanhemmat eivät osaa auttaa eikä tukiverkkoa ole olemassa.

Monessa koulussa opettajatkin pelkäävät oman ja toisten turvallisuuden puolesta. Asia on arka, eikä siitä julkisesti puhuta. Yleisen turvattomuuden yleistyessä vain ihmetellään, miksi itsemurhat ja väkivalta kouluissa lisääntyvät. Se ei ole lasten vika. Kouluavustajia ja tukihenkilöverkostoa olisi lisättävä, jotta lapset saisivat tukea koulunkäyntiinsä niin koulussa kuin kouluajan jälkeenkin, jos vanhemmat eivät siihen pysty.

Harri Lindell

Kaupunginvaltuutettu HKI

Terve Helsinki

Pormestariehdokas / kunnallisvaaliehdokas

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koululaitos, oppilaat, opetus, kouluavustaja, Terve Helsinki, maahanmuuttajalapset, läksyt, Harri Lindell, kunnallisvaaliehdokas

Lasten tilanne nykyajan Suomessa?

Torstai 17.9.2015 klo 20:59 - Harri Lindell

Keskustelin asiasta Lapsiasiavaltuutetun, Tuomas Kurttilan kanssa.

Ohjelma on esitetty AlfaTV:n kanavalla ja sen voi katsoa alla olevasta kuvasta klikkaamalla, tai osoitteessa alfatv.fi, kohdasta arkisto - keskusteluohjelmat - Harri Lindell, josta löytyvät kaikki aiemmatkin tekemäni keskusteluohjelman jaksot.
TuomasKurttila.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapset, lastensuojelu,

Yhteiskuntatakuu jää vain paperiksi

Torstai 25.10.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Nuoremme voivat liian usein huonosti. 110 000 nuorta on syrjäytynyt ja moni käyttää masennuslääkkeitä tai alkoholia päästäkseen pakoon arkielämän paineita tässä hyvinvointivaltiossamme. Jatko-opiskelupaikat ovat kortilla ja vain harvojen herkkua Helsingissä ja muualla Suomessa. Helsingissä jokaista opiskelupaikkaa kohden on kaksi hakijaa, muualla Suomessa suhde on parempi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuoret, syrjäytynyt, alkoholi, opiskelu, turvallisuus, lapset