Omaishoitaja on arvokas voimavara

Tiistai 26.2.2013 klo 17:05 - Harri Lindell

Näinä aikoina käy kaupunkien päätöksenteossa kova kuhina, kun kulisseissa päätetään tulevasta budjetista. Säästökohteita haetaan kuumeisesti ja mietittävänä on, mitä toimintoja voidaan supistaa tai kokonaan lopettaa.

Rahaa pitäisi säästöistä huolimatta sijoittaa kaupunkien budjeteissa enemmän juuri omaishoitoon. Toimenpide säästää kaupungin kirstusta rahaa, onhan omaishoito huomattavasti edullisempaa kuin kallis laitoshoito. Se on inhimillinen tapa hoitaa ihmistä kotona turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Hoitaja saa arvokkaasta työstään palkkaa ja kaupunki säästää.                                       

Työntekijä on palkkansa ansainnut

Omaishoitajan työ on arvokasta. Kaupunkien on budjetoitava lisää rahaa paitsi omaishoitajien myös heidän lomittajiensa palkkaukseen. Hoitajaksi ryhtyvän kannalta yksi omaishoidon suurista riskeistä on se, että hoitaja ei pysty irtautumaan työstään lainkaan. Työtä on 24/7 ja hoidettava menee aina vain huonompaan suuntaan.  Työ on raskasta ja sitä onkin arvostettava myös kaupungin taholta riittävällä taloudellisella panoksella ja sijoittamalla sijaisjärjestelyihin, jotka mahdollistavat omaishoitajan vapaapäivät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: omaishoito, omaishoitaja, lomittaja, vapaapäivä