Kielteisyys myy, hyvät asiat unohtuvat

Keskiviikko 1.3.2017 klo 6:00 - Harri Lindell

Politiikassa vallitsee viidakon laki, jonka mukaan nostetaan (puolue nostaa) Tarzan puuhun ja aletaan ylistää. Kun Tarzan putoaa puusta, hän voi todeta oksalla istuvan jo uuden Tarzanin, jonka ylistyslaulua aletaan saman tien säveltää.

Poliittinen kulttuuri Suomessa ei ole enää entisensä. Olemme siirtyneet uuteen raadolliseen politiikan aikakauteen, jossa pärjäävät urheilijat, kuuluisuudet sekä kiiltokuvanaiset ja -miehet. Media pitää tästä huolen, koska heistä riittää paljon kirjoittelemista, mikä taas myy lehtiä ja tuo rahaa lehtikeisareille.

Skandaaliuutisointi on journalismiin juurtunut tapa. Media kirjoittaa asiasta sen mukaisesti, miten lehdelle saadaan paras myynti. Aina kun joku töppää tai tapahtuu muuten kielteisiä asioita, niistä tehdään hurjia otsikoita ja rummutetaan asiaa viikkotolkulla. Kielteisestä asiasta otetaan irti kaikki mahdollinen kaupallisuus, raha ratkaisee. 

Suomessa ja maailmalla tapahtuu paljon myönteisiäkin asioita, joista pitäisi kirjoittaa isoja otsikoita. Tämä myönteisistä asioista kirjoittaminen toisi toivoa toivottomille ja loisi myönteistä ilmapiiriä. Ihmiset alkaisivat puhua myönteisistä asioista ja huomaisivat ympärillään paljon hyvää ja kaunista, rumuuden ja töppäilyjen sijasta.

Harri Lindell
Kaupunginvaltuutettu Helsinki
”Terve Helsinki” –listan
Pormestari/kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: politiikka, journalismi, media, skandaali, uutisointi

Päättääkö media Helsingin kirjastohankkeesta?

Torstai 11.7.2013 klo 21:38 - Harri Lindell

Media ja muutamat poliitikot menevät Helsingin keskuskirjaston suhteen kovasti asioiden edelle. Käyttäydytään kuin nälkäinen koira, joka käy jatkuvasti ruokakupillaan.

Ihmettelen suuresti esimerkiksi kulttuuriministeri Arhinmäkeä joka perjantaina 14.6 2013 arkkitehtikilpailun voittajan julkistamistilaisuudessa Musiikkitalolla lupaili jo valmistumisaikaakin kirjastolle varmana tietona. Kaikki tahot pitävät nyt itsestään selvyytenä hankkeen toteutumisen, mutta näin ei kuitenkaan ole. 

Kirjaston nimikilpailu on käynnissä. Samoin visioidaan jo, miten hieno puurakennelma kirjastosta tulee musiikkitalon viereen. Kaupunginhallitus ei ole kuitenkaan antanut esitystä kaupunginvaltuustolle keskuskirjastohankkeen toteuttamisen puolesta eikä vastaan. Tuntuu kuin olisi kurkittu kristallipalloon, vai mistä varma tieto voi olla peräisin. Kristallipallot ovat hölynpölyä, sen tietää jo lapsikin, ainakin vartuttuaan rippikouluikäiseksi.

Harri Lindell

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: media, keskuskirjasto, Helsinki, Arhinmäki, nimikilpailu, perussuomalainen, Harri Lindell