Diabeteshoitajia Helsinkiin

Torstai 11.4.2013 klo 12:11 - Harri Lindell

Helsinkiin esitetään diabeteshoitajien palkkaamista

Kaupunginvaltuuston istunnossa keskiviikkona 10.4.2013 esitin viidenkymmenen diabeteshoitajan palkkaamista Helsinkiin. Käsittämättömästä syystä diabeteshoitajia ei ole Helsingissä yhtään. Panostus hoitajiin maksaa itsensä takaisin kaupungille vähentyvinä sairauspoissaoloina työpaikoilta.

Diabeetikot ovat alttiita sydän-, verisuoni- ym. vakaville taudeille erityisesti puutteellisen hoidon vuoksi. Näiden tautien hoito tulee yhteiskunnalle erittäin kalliiksi, samoin dialyysihoito, johon valitettavasti potilas voi joutua turvautumaan huonosti hoidetun diabeteksen seurauksena.  Diabeetikkojen elämän laatu on paljon parempaa, jos he saavat asiantuntevaa ja mahdollisesti lisäsairauksia ennaltaehkäisevää hoitoa.

 

Ponsi muistuttamaan strategianeuvotteluissa annetuista lupauksista

Stategianeuvotteluissa esitin suurille puolueille 50 diabeteshoitajan palkkaamista Helsinkiin. Tähän tarvitaan 3 miljoonaa euroa korvamerkittyä rahaa vuositasolla. Omaishoidon tukeen  tarvitaan myös 10 % lisäystä. Toivon, että ryhmien välisissä neuvotteluissa asettamani tavoitteet menevät myös käytännön toteutukseen asti. Näissä neuvotteluissa isot ryhmät lupailivatkin esitykseni toteutuvan. Säästäväthän nämä molemmat tärkeät sijoitukset pidemmällä juoksulla kaupungin yhä hupenevaa kassavarantoja. Kotihoito on aina laitoshoitoa edullisempaa.             

Esitin asiasta myös kaupunginvaltuustossa ponnen tehostaakseni suurten puolueiden poliittista muistia. Ponteni kuului: Hyväksyessään valtuustostrategian valtuusto edellyttää selvitettäväksi viidenkymmenen diabeteshoitajan viran pysyvää perustamista, vuoden 2014 alusta lähtien.

 

Harri Lindell

Perussuomalaisten

Helsingin kaupunginvaltuutettu

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: diabeetikko, diabetes, diabeteshoitaja, dialyysi, Harri Lindell, Helsinki, kaupunginvaltuusto, kotihoito, laitoshoito, omaishoito, perussuomalainen, sydäntauti, verisuonitauti

Omaishoitaja on arvokas voimavara

Tiistai 26.2.2013 klo 17:05 - Harri Lindell

Näinä aikoina käy kaupunkien päätöksenteossa kova kuhina, kun kulisseissa päätetään tulevasta budjetista. Säästökohteita haetaan kuumeisesti ja mietittävänä on, mitä toimintoja voidaan supistaa tai kokonaan lopettaa.

Rahaa pitäisi säästöistä huolimatta sijoittaa kaupunkien budjeteissa enemmän juuri omaishoitoon. Toimenpide säästää kaupungin kirstusta rahaa, onhan omaishoito huomattavasti edullisempaa kuin kallis laitoshoito. Se on inhimillinen tapa hoitaa ihmistä kotona turvallisessa ja tutussa ympäristössä. Hoitaja saa arvokkaasta työstään palkkaa ja kaupunki säästää.                                       

Työntekijä on palkkansa ansainnut

Omaishoitajan työ on arvokasta. Kaupunkien on budjetoitava lisää rahaa paitsi omaishoitajien myös heidän lomittajiensa palkkaukseen. Hoitajaksi ryhtyvän kannalta yksi omaishoidon suurista riskeistä on se, että hoitaja ei pysty irtautumaan työstään lainkaan. Työtä on 24/7 ja hoidettava menee aina vain huonompaan suuntaan.  Työ on raskasta ja sitä onkin arvostettava myös kaupungin taholta riittävällä taloudellisella panoksella ja sijoittamalla sijaisjärjestelyihin, jotka mahdollistavat omaishoitajan vapaapäivät.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: omaishoito, omaishoitaja, lomittaja, vapaapäivä

Omaishoito kunnilta Kelan maksettavaksi

Keskiviikko 10.10.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Omaishoito on hoidettavalle itselleen kaikkein inhimillisin hoitomuoto, kun saa olla omassa kodissa rakkaiden omaisten keskellä. Siksi on huolehdittava riittävästä omaishoitajien vapaapäiväjärjestelmän toteutumisesta. Omaishoitojärjestelmään pitää kaupungin taholta panostaa rahallisesti huomattavasti enemmän. Onhan se samalla myös yhteiskunnalle kaikkein edullisin hoitomuoto esimerkiksi kalliiseen laitoshoitoon verrattuna.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: omaishoito, Kela