Helsingin kaupunginjohtajien palkankorotukset vaakalaudalla

Lauantai 9.3.2013 klo 17:51 - Harri Lindell

Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien kokonaispalkan tarkistaminen 1.1.2013. Asia saatiin uudelleen käsiteltäväksi 11.3.2013 kaupunginhallitukseen. Toivottavasti järjen valo voittaa ja ylisuuret palkankorotukset joko perutaan tai asia tuodaan valtuuston käsittelyyn. Tulevat kaupungin budjettineuvottelut, joissa haetaan säästöjä, ovat vaikeat ja maanantaina hallituksessa pitäisi aloittaa jo säästötalkoot. Tuhlailu johtajien palkkoihin ei ole oikea signaali ja esimerkki kansalaisille, joilta odotetaan nyt vyön kiristämistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki, kaupunginjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja, palkankorotus, perussuomalainen, Harri Lindell, budjetti, säästötalkoot, johtajat, palkat

Palkankorotus uudelleen käsittelyyn

Perjantai 4.1.2013 - Harri Lindell

Presidentti Sauli Niinistö näytti oikeaa tietä pyytäessään alentamaan omaa verotonta vuosipalkkiotaan. Kunnioitan tuota päätöstä ja toivon, että se menee toteutukseen asti eikä mikään byrokratian pykälä estä hyviä aikeita.

Sen sijaan Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ei ainakaan vielä ole julkisesti kertonut palkkansa alentamisesta vapaaehtoisesti. Hän otti juuri vastaan reilun 6 prosentin  palkankorotuksen, joka merkitsee 900 euron korotusta. Kuukausipalkaksi jää noin 15300 euroa, muiden etujen lisäksi.

Kaupunginhallituksessa Perussuomalaiset yrittivät parhaansa mukaan vastustaa palkankorotusta taloudellisesti tiukkana aikana, jolloin vyötä joudutaan kiristämään monella eri hallintokunnan alueella. Tienaahan Helsingin kaupunginjohtaja nyt enemmän kuin New Yorkin ja Lontoon pormestarit, jotka sentään ovat miljoonakaupunkien viroissa.

Kaupunginjohtajan ainoa kunniallinen poliittinen teko tässä asiassa olisi nyt itse vapaaehtoisesti alentaa palkkaansa samassa suhteessa kuin kokoomuksen mandaatilla presidentiksi noussut puoluetoverikin teki.

Olin itse asiaa käsiteltäessä omassa ryhmässäni vahvasti sitä mieltä, että asia pitää tuoda valtuuston käsittelyyn tammikuussa, jotta uudet ja vanhat valtuutetut voivat näyttää äänestäjilleen minkälaista moraalia he kannattavat taloudellisesti huonona aikana, jolloin ihmisten köyhyys lisääntyy. Tavallisen väestön taloudellista taustaa vasten tämä palkankorotusasia saa valtavat mittasuhteet ja on kansantaloudellisesti ja moraalisesti merkittävä. Korkeapalkkaisia johtajia on maassamme paljon.

Asian tuominen valtuuston päätettäväksi ei olisi mielestäni vieläkään myöhäistä. Tulen selvittämään yhdessä ryhmäni ja kaupungin virkamiesten kanssa, onko tämä mahdollista. Vaadin valtuustoa perumaan kaupunginjohtajan palkankorotuksen, ja kehotankin kaupunginjohtaja Pajusta tekemään sen vapaaehtoisesti.

Sama koskee tietenkin myös apulaiskaupunginjohtajaa.

 

Harri Lindell

Helsingin kaupunginvaltuutettu,

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

ja rakennuslautakunnan jäsen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: palkat, palkankorotus