Helsinki turvallisemmaksi

Tiistai 28.3.2017 klo 21:30 - Harri Lindell

Viiden vuoden aikana Helsingissä lopetettiin yli sata poliisin virkaa. Nämä virat on palautettava ja täytettävä välittömästi. Tavallisten helsinkiläisten pitää saada kulkea kaupungilla rauhassa, pelkäämättä, yölläkin! 

Turvallisuus on toki paljon muutakin, kuten esimerkiksi katujen hyvä kunto ja valaistus. Katujen kunnostukseen on panostettava enemmän ja sammuneet katuvalot on vaihdettava uusiin nykyistä nopeammin. Soratiet ja kuopat roudan jäljiltä on lanattava kuntoon ja päällystettävä mahdollisemman pian.

Virkavallan näkyminen katukuvassa vaikuttaa paljon yleiseen turvallisuuden tunteeseen. Poliisihevoset ovat tavallisen autopartioinnin lisäksi ylväs näky, johon kiinnittyy turistinkin silmä. Mielenosoituksissa on kiinnitettävä enemmän huomiota turvallisuuteen, joka on mielestäni kansalaisten oikeus, kuten itse mielenosoituskin. On käsittämätöntä huolimattomuutta, että kiinniottotilanteessa mielenosoittaja ja vastamielenosoittaja laitetaan samaan autoon säilöön. Vahinkoja sattuu, mutta niitä ei saisi sattua huolimattomuudesta, koska se vie virkavallan luotettavuutta, ja kansalaisten turvallisuuden tunne heikkenee.

Harri Lindell

Kaupunginvaltuutettu HKI

Pormestariehdokas/ kunnallisvaaliehdokas

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki, turvallisuus, asukkaat, poliisi, mielenosoitus, Harri Lindell, kunnallisvaaliehdokas

Yhteiskuntatakuu jää vain paperiksi

Torstai 25.10.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Nuoremme voivat liian usein huonosti. 110 000 nuorta on syrjäytynyt ja moni käyttää masennuslääkkeitä tai alkoholia päästäkseen pakoon arkielämän paineita tässä hyvinvointivaltiossamme. Jatko-opiskelupaikat ovat kortilla ja vain harvojen herkkua Helsingissä ja muualla Suomessa. Helsingissä jokaista opiskelupaikkaa kohden on kaksi hakijaa, muualla Suomessa suhde on parempi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nuoret, syrjäytynyt, alkoholi, opiskelu, turvallisuus, lapset

Uudet koululaiset aloittivat

Torstai 13.9.2012 - Harri Lindell

Syksy on koulujen aloittamisen aikaa. Monet pienet koululaiset tuntevat ensimmäiset koulupäivänsä ahdistavina, tuo tunne jää muistiin loppuiäksi ja näitä päiviä muistellaan vanhanakin.

On tärkeää että pystymme turvaamaan lastemme koulumatkat ja koulupäivät mahdollisimman hyvin. Moni oppilas saa koulukyydityksen ja on turvatussa asemassa, mutta toiset joutuvat turvautumaan äidin tai isän tarjoamaan kuljetukseen. Kaikilla vanhemmilla ei ole syystä tai toisesta mahdollisuutta kyyditä omaa lastaan kouluun saati hakea häntä koulun päätyttyä kotiin.

Lähtökohtaisesti oppilaan tulee saada perusopetuksen mukaista opetusta kaikkina koulupäivinä. Kunnat tekevät ratkaisunsa siitä, miten he toteuttavat tätä lainkohtaa, johon on kirjattu myös koulukuljetuksista omat pykälät. Koulukuljetukseen lapsi on oikeutettu jos koulumatka kotoa kouluun on vaarallinen - miten tuota pykälää sitten tulkitaan onkin jo toinen kysymys.

Toisen päättäjän mielestä vaarallinen matka saattaa toisen päättäjän mielestä olla jo melko turvallinen. Toivon että kaikilla koululaisilla olisi turvallinen koulumatka, hyvä opetus ja oppimisrauha koulussa.

Jokainen autoilija on osaltaan vastuussa koulumatkan turvallisuudesta. Pienten koulunsa aloittaneiden lastemme kanssa samoja teitä käyttävän autoilijan on oltava liikenteessä erityisen tarkkaavainen.

Harri Lindell

Pohjois-Haaga

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koululaiset, turvallisuus, liikenne