Kulkukissoista terveydenhoitoon

Maanantai 15.10.2012 klo 12:00 - Harri Lindell

Kunnille on sälytetty 550 erilaista lakiin sidottua tehtävää aina kulkukissojen kiinniotosta sosiaali- ja terveydenhoitopalveluihin.  Näitä velvoitteita purkamalla ja järkiperäistämällä saataisiin kaivattuja säästöjä pienenkin kunnan alueelle. 

Pienikin kunta voi olla hyvin hoidettu ja pärjätä ilman että se tarvitsee yhdistymisselvityksiä ja pakkoliitoksia. Syyksi mainitaan väestörakenteen muuttuminen maassamme. Vanhusväestö lisääntyy ja lääketiede menee eteenpäin, jolloin ihmiset myös elävät pidempään ja palvelutaso on noussut ja vaatimukset lisääntyneet.

Tämä on osaksi totta, mutta säästökohteina pitäisi olla enemminkin valtionkeskushallinto ja maakuntahallinto. Lukemattomat ministeriöt kaipaisivat myös remonttia. Näin voitaisiin säästää hulppeat summat ja jättää kunnat rauhaan. Tämä ei tietenkään käy kokoomusvetoiselle hallitukselle, jolla on maaseudullakin oma lehmä ojassa ja kaupungissa komeat kalliit maastoautot, joilla pääsee helposti autioituvan maaseudun rauhaan kun kaupunkien päättävillä paikoilla alkaa päätä kivistää.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kulkukissat, sosiaali, terveydenhoitopalveluihin, kunta, pakkoliitoksia, vanhusväestö, palvelutaso, lääketiede, valtionkeskushallinto, maakuntahallinto, kokoomus, perussuomalainen, kunnallisvaalit

Vanhukset ansaitsevat hyvän hoidon

Maanantai 1.10.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Lääkäri joutuu liian usein tekemään omantuntonsa kanssa ristiriidassa olevia päätöksiä, kun vaakakupissa painavat potilaan ikä, terveys ja yhteiskunnallinen tuottavuus. Montako euroa potilas hoidettuna tuo takaisin kuntaan, vai onko hänestä vain kuluja? Ihmistä hoidettaessa taloudelliset kysymykset eivät saa painaa, vaan jokaisen on saatava parasta mahdollista hoitoa. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhukset, vanhustenhoito, lääkäri

Onko eläkelautakunta oikeuden yläpuolella?

Torstai 27.9.2012 klo 6:00 - Harri Lindell

Olemmeko oikeusvaltiossa? Mikäli olet vanhus, vammainen tai yhteiskunnan ulkopuolelle omasta syystä tai ilman omaa syytä tippunut, olet todennäköisesti sitä mieltä, että emme ole oikeusvaltiossa. Eläkelautakunnan lääkärit tuntuvat toimivan täysin asiantuntijalääkärien lausunnoista välittämättä. Ihmisiä vain pompotellaan luukulta luukulle. Tätäkö nykyään on ihmisten hoito ja ihmisarvo?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: oikeusvaltio, vanhus, vammainen, eläke